Postacii Elenei Udrea

După 25 ani de politică în care aleșii numai la biata țară și la poporenii lipsiți de dreptul de a alege în cunoștință de cauză nu s-au gândit, cineva trebuia să se apuce până la urmă și de curățat politica de ticăloși. Și-așa primăvara abia acum după eclipsă ne-a bătut la ușă, iar postul mare dă ghes clasei politice să se mai și lepede de păcatele prea multe adunate în ultimul deceniu.

Aglomerație la Răcoare

Evident că mai întâi primăvara a bătut la ușa Justiției, care și-a întețit eforturile. Ba chiar, după unii, și-a depășit norma, că pușcăriile sunt pline ochi. De aceea, pe unii călcători de legi îi mai zălogește și pe acasă. Nu-mi fac iluzii că această activitate rodnică s-ar fi datorând vreunei formațiuni politice sau vreunui personaj mare iubitor de stat de drept și libertate a justițiarilor ca să aresteze pe cine vor, conform legii. Mai degrabă cred că e vorba de altceva: se adunaseră prea multe matrapazlâcuri în anii când s-au temut procurorii să ia taurul de coarne.
De ce s-a întâmplat așa vom afla îndată, însă acum ajunsese mucul la degete. Prea-și făceau de cap unii mahări – politicieni de două parale – cu bugetele publice și cu fondurile europene pentru investiții / dezvoltare. De atâta aroganță, nu le mai ajungeai la nas. Ideea că au fost protejați fie de președinție, fie de guvern ori de parlamentari nu ne pică deloc bine. Dar le-a venit sorocul.

Minciuna are picioare scurte

Din păcate, microbii hoției și ai șmecheriei au infectat nu doar bugetul de stat, ci și spațiul public, presa, televiziunile, unde banii murdari au făcut legea. Abia acum se adeveresc bănuielile subsemnatului că în cei zece ani de mandat Băsescu minciuna și manipularea au fost principalele strategii politice. Din cât se vede, foarte costisitoare.
Iată că într-una dintre părți se face lumină: existau centre de manipulare aproape oficializate în care zeci de postaci, studenți și tineri membri de partid, spurcau tot ce le pica sub ochi în spațiul virtual. A fost vremea când nu s-a putut cristaliza altă inițiativă lăudabilă decât planurile manipulatorilor. Sufocant climat! Nu puteai publica o analiză serioasă a fenomenelor politice, să nu te trezești pe cap cu tone de lături și fecale, înjurături, porcoșenii pe forumuri și rețele de socializare. Și atunci, dar mai abitir acum, aș fi vrut să le știu numele. Cu ce sunt mai puțin nocivi postacii de azi decât foștii informatori și zvonaci ceaușiști?

Infestarea presei

Deocamdată am aflat doar originea și traseul banilor murdari: zeci de mii de euro plecau lunar de la Elena Udrea și asociații săi precum Ana-Maria Topoliceanu, Horaţiu Ţica…, spre centrele de infestare a spațiului public. Centre cu zeci, poate sute de postaci conduși, instruiți cică de Sorina Matei, Tudor-Liberiu Breazu, Cristi Călugăru… Așteptăm să vedem până unde a pătruns mizeria umană, iar darea lor în vileag nu poate să facă decât bine societății noastre.
În opinia mea, nu cred că a existat fenomen social mai josnic decât acesta. A fost și încă este o lovitură năprasnică dată mass-mediei de la care cititorii și spectatorii așteaptă informații curate, în temeiul adevărului și al realității, dar au primit și încă primesc date contrafăcute, minciuni, ținte false, deturnări ale atenției de la evenimente și cauze importante pentru a se concentra exclusiv asupra Elenei Udrea, a lui Traian Băsescu și a oamenilor măriilor lor.

Pentru că ni s-a încălcat un drept constituțional nu răspunde nimeni?

Ani întregi adevărul și realitatea au fost contrafăcute, iar glasul celor ce se împotriveau a fost trecut sub tăcere. Căci banii negri infestaseră nu doar mediul virtual, ci și presa de partid, televiziunile de casă în care respectivii se lăfăiau de dimineață până seara, iar jurnaliști, formatori de opinii, analiști năimiți le cântau în strună. Mai că-ți vine să le amintești neagra perioadă ceaușistă: numai Traian Băsescu și ai lui erau buni, patrioți, numai ei ne voiau binele, ceilalți fiind corupți, proști, incompetenți, vânduți rușilor, dușmani de țară și de neam.
În plus, pentru a se dezvinovăți, acum aruncă vina asupra altora: cică toate partidele au avut postaci, ba chiar și DNA, dar la o analiză atentă observăm că atitudinea celorlalți față de fenomenele politice respective nu a avut nici pe departe impactul postacilor finanțați din dispoziția Elenei Udrea, poate și a altora.

Petru Tomegea

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: