Visul PSD

De când a revenit la putere, partidul de guvernământ are un coșmar: tresare în fiecare dimineață când trupele de mascați își încep activitatea cu noaptea-n cap percheziționând, de multe ori cu televiziunile după ei, consilii județene, primării, sedii de firme și agenții, politicieni și persoane publice de vază, dar bănuite de evaziune. Acum, după schimbarea gărzii la Cotroceni, sătui de acest coșmar fără sfârșit, au un vis frumos.
Se făce că mascații nu mai dau năvală peste împricinați, ci îi roagă frumos cu câteva zile înainte să-i primească la un pahar de vorbă și o cafea ca să-i felicite pentru strădaniile lor de politicieni cu dragoste de neam și țară, să-i laude pentru rezultatele lor deosebite în gestionarea treburilor publice, iar în final, în prezența tuturor televiziunilor și a tuturor jurnaliștilor, să le acorde o diplomă de demnitar fruntaș pe ramură.
Nici vorbă de cătușe, de arestări preventive (nomina odiosa!), ci doar de strângeri de mână cordiale și reverențe ale procurorilor și ale agenților de poliție, toți numai zâmbete de fericire și considerație. Pentru că legile sunt făcute tot de oameni și pentru oameni, de aceea justițiarii trebuie să fie și ei oameni cu frică de Dumnezeu și de diriguitori. Căci până la Dumnezeu te pot mânca sfinții diriguitori. Să nu uite justițiarii că măriile lor i-au făcut oameni, că fără măriile lor țara se ducea de râpă.
În visul lor, social-democrații recunosc totuși că este nevoie de o Justiție puternică, de judecători imparțiali, atâta doar că fenomenul corupției trebuie eradicat de jos, de acolo de unde frizerii și chelnerii bagă bacșișul în buzunar, îmbogățindu-se peste măsură(?), fără să plătească impozit la stat. Nu sunt uitați șoferii de taxi, nu sunt uitate nici țărăncile care-și vând laptele, găinile, zarzavaturile și fructele direct de pe trotuar. Aici stă evaziunea. De aceea guvernul n-are destui bani pentru autostrăzi, școală și sănătate.
Din păcate, visul lor nobil și înălțător se lovește de Codul Penal, de Codul de Procedură Penală, de legi anticorupție și chiar de Constituție. Și, cum toate sunt făcute de mâna omului, de ce n-ar putea fi modificate în așa fel ca visul să li se împlinească? Cu atât mai mult cu cât stresul acumulat, stricăciunile de imagine publică riscă să-i îngroape definitiv. Și vin alegerile. Doar nu degeaba se revoltă baronii de câțiva ani încoace, doar nu degeaba îl amenință pe omul lor, Victor Ponta, doar nu degeaba îl țin în frunte. Ca să-i apere, nu? Ce, numai justițiarilor trebuie să li se apere reputația? Politicienilor cu atâta vechime, nu? Nu au și ei dreptul la imunitate?
Zis și făcut. Ca să nu se mai lovească în visul lor de legi făcute de oameni răi și băsiști, au trecut la schimbări, vizând tocmai lucrurile care-i deranjează. Nu. Nu-i deranjează atât de mult corupția, delapidarea banului public, cât arestările preventive, dezonorantele cătușe, perchezițiile matinale și sperietura copiilor, eventual a bătrânilor bolnavi de inimă. Ceea ce nu este deloc omenește.
Ce te faci însă cu justițiarii care nu vor să înțeleagă și pace intențiile reformatoare ale guvernanților și ale majorității parlamentare? L-au luat pe nu în brațe și nu-l mai lasă până nu le-o coace corupților cu ștaif. Noroc cu senatorul Șova Dan și cu d-na Rarinca Mariana că le mai bat obrazul justițiarilor. Campioni însă la bătut obrazul sunt mulți: fruntaș e președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, apoi o mulțime de colegi, de jurnaliști și formatori de opinie, cunoscuți pentru simțul acut al dreptății.
Cum e posibil să-i arestezi pe ditamai prim-ministrul Ponta, pe senatorul Șova pentru niște simple suspiciuni și acelea netemeinice? Cum e posibil să sufere o femeie nevinovată 6 luni de închisoare din pricina șefei ÎCCJ, Livia Stanciu? Cu cazuri ca vârfuri de lance, majoritatea de guvernământ va începe bătălia pentru realizarea mărețului vis.
Atâta doar că visul e numai al lor, căci poporul vrea justiție până la capăt. Nu așa le-a promis Victor Ponta în campania prezidențială?

Petru Tomegea

Reclame

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat asta: