Iohannis, Rața Mecanică și Ion Cristoiu

Nu știu dacă politica românească ne oferă un spectacol fascinant, așa cum se spune îndeobște, dar cu siguranță maestrul Ion Cristoiu o face zilnic. Arareori s-a mai văzut activitate editorială atât de prodigioasă: articole de fond în mai multe publicații, blog alimentat zi și noapte cu zeci de pagini, emisiuni TV pe aceleași teme… (Din păcate, de atâta scriitură, nici gramatica nu mai e ce-a fost!) Ca și cum PSD și Victor Ponta și l-ar fi asociat la guvernare.
Cât despre adevăr, realitate, temele principale ale agendei publice, sprijinirea unor curente de opinie favorabile dezvoltării României, să avem pardon. Singurul țel: eternizarea la putere a lui Victor Ponta – PSD și salvarea acestuia din ghearele Justiției corupte de președintele – „împărat” și de „binomul SRI – DNA, concomitent cu desfigurarea lui Iohannis și batjocorirea PNL condus de Alina Gorghiu – Elena Udrea lui Iohannis.
Ce probleme are România acum? Sărăcie endemică și încercări eșuate de a ne apropia cât de cât de civilizația occidentală, o politică anostă și dezlânată, o proastă gestionare a problematicilor economice și sociale, scăderea investițiilor străine, dezorganizarea sistemelor de educație și sănătate, atacuri zilnice la independența Justiției, premier acuzat de corupție, plecat în Turcia, manipularea cu lovitura de stat, pericolul unei deraieri mizerabile de la tendința proeuropeană…
Evident că Ion Cristoiu s-a înrolat în armata PSD, însușindu-și idealul atât al partidului cât și al lui Victor Ponta de a schimba cursul politic instaurat la alegerile prezidențiale din 2014 când populația și-a pus speranțele într-un singur coș, Klaus Iohannis, și, prin ricoșeu, PNL. Devenit soldat conștiincios al Puterii, în stilul său, altădată mai curat și credibil, s-a apucat să-i desființeze premierului adversarii politici, folosind procese de intenție defăimătoare, etichete jignitoare și porecle injurioase la adresa președintelui și a staff-ului de la Cotroceni, unele precum aceea din titlu frizând Codul Penal. De CNA nu mai zic, acesta dispărând cu totul din peisaj.
Cum poți ca jurnalist accepta propaganda guvernamentală că România se află ca performanță economică între primele trei state UE, când țara noastră e pe penultimul loc ca PIB? Când salariul mediu în Franța e de 4001 $, iar salariul nostru mediu brut în România e de-abia 610$, aproape de 7 ori mai mic? Iată că pentru Victor Ponta și comilitonii se poate.
În schimb, faptul că Justiția a început să dezlege misterele corupției românești nu are niciun ascendent în fața cazului Mariana Rarinca. Ei bine, președinta ICCJ, parte în proces, nu judecătoare, trebuie să demisioneze deoarece speța o privește direct. Ce te faci însă că erori judiciare au fost însă și în alte zeci, poate sute de cazuri Rarinca? Ce însușiri ieșite din comun va fi având personajul folosit drept cal troian față de ceilalți?
De aici și până a-l acuza pe „Imperatorul”, „Stăpânul” Iohannis alături de „binomul SRI – DNA” că orchestrează lovituri de stat împotriva lui Victor Ponta și a Guvernului său performant drumul a fost scurt și iată-l pe Ion Cristoiu batjocorind președinția peste tot pe unde apucă. Cu ce rezultate? Probabil agravante, fiindcă sondajele live arată cu totul altceva decât vrea el să ne convingă cu orice preț, doar 10-15 procente nu sunt de acord cu demisia prim-ministrului.
Partea care încurcă România, coborând-o în infernul dezonoarei, este că niciunde în Europa civilizată un personaj politic de prim rang nu se cramponează de putere într-o asemenea situație, iar Victor Ponta inventează zilnic noi și noi subterfugii pentru a nu-și da demisia de onoare. Din contra, îl acuză pe tânărul procuror de lovitură de stat, căci Justiția nu poate schimba Guvernul, ci doar Parlamentul.
Ceea ce nu înțelegem și pace este unde vor fi fiind „abuzurile extraordinare” și lovitura de stat de care vorbește jurnalistul: în fond, cetățeanul Victor Ponta este cercetat de către procurori într-un dosar pentru fapte anterioare mandatului, lucru care se întâmplă și altor mii de cetățeni, care însă nu acuză lovituri de stat. Iar în respectivul dosar Victor Ponta este cetățean, nu prim-ministru.

Petru Tomegea

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: