Anticorupția e pretext de răfuială mafiotă?

Titlul are nevoie de explicații: liderii PSD cu dosare la DNA și activiștii lor din mass-media țipă ca din gură de șarpe zi și noapte că e vorba de dosare politice, implicit de poliție politică și că Justiția a devenit cel mai important jucător politic… Așadar, o dilemă: în loc de dreptate, Justiția face politică, iar ei sunt nevinovați, sunt trup și suflet alături de guvern și de prim-ministrul en titre Victor Ponta, se zbat numai ei știu cum să ne plătească salariile, pensiile și alocațiile pentru copii, iar un tânăr (a se citi: necopt, n.a.) procuror schimbă cu de la sine putere majoritățile, recte ceea ce Parlamentul și electoratul au hotărât…
Pentru a rezolva această dilemă, apelăm la metoda falsei ipoteze: să presupunem că toți acuzații de corupție sunt nevinovați, iar procurorii le poartă respectivilor sâmbetele.
Demonstrație: Curtea de Conturi, Corpul de Control al Guvernului, experții băncilor creditoare și ai organismelor financiare interne și internaționale dau ca sigură dimensiunea furăciunilor din România la peste 30% din PIB, adică, 41 miliarde € din 136,4, la dimensiunea anului 2012. Doar Bulgaria ne depășește. Media furtului în UE era de 15,9%, după datele aceluiași an furnizate de Comisia Europeană.
Presupunând că toți mânuitorii de bugete și contracte publice sunt cinstiți, unde și cum au dispărut cele 41 miliarde de €? O socoteală simplă arată că e vorba de 410.000.000 de hârtii de 100 €, de 4.100.000 de pachete de câte 100 de hârtii, adică aprox. 820 de m3 care pot fi încărcați în 25 de trailere – într-un singur an! Greșesc? Am făcut acest calcul pentru că, dacă acuzații și susținătorii lor ar avea imaginea furăciunilor din România, poate s-ar speria ei înșiși, devenind cinstiți și raționali.
Din cele de mai sus, rezultă cu claritate că nu toți mânuitorii de bugete publice sunt cinstiți, la fel cum rezultă cu aceeași claritate că niște funcționari puși să controleze și să aprobe nu și-au făcut datoria, motiv pentru care la noi actele de corupție ies la iveală după îndelungi ani de gestație, mai exact după ce se pierde urma banilor. Este și motivul pentru care procesele trenează în instanțe un alt număr de ani.
Așadar avem furturi de 30% din PIB fără să le fi furat nimeni și nu vreau să mă gândesc unde erau educația, sănătatea, autostrăzile, nivelul de trai și civilizație al României dacă acești bani ar fi fost folosiți cu cap. A nu se face confuzia furtului de bani publici cu alte genuri de furturi, din buzunare, la casa de marcat, din lanul de porumb al cuiva ori din cotețul de găini. Căci banii publici nu pot dispărea altfel decât prin corupție și delapidare.
În aceste condiții, ar trebui să-i rugăm pe moderatorii de talkshow-uri, pe reporterii care le ascultă împricinaților jelaniile să-i întrebe de ce și cum au dispărut banii și unde sunt? Evident că întrebarea e retorică și nu vor primi niciun răspuns. Iată de ce activitatea Justiției trebuie nu controlată de factorul politic, ci intensificată, fiindcă în fiecare conexiune de jaf se află și un politician mai mare sau mai mic.
A doua parte a dilemei e mai simplă: în fața procurorului și a judecătorului nu este niciodată chemat prim-ministrul, deputatul, senatorul, ministrul, primarul, ci cetățeanul X, Y sau Z, fiindcă nu demnitarul sau alesul a furat, ci cetățeanul X, Y sau Z. Cine privește, însă, cu atenție activitatea infracțională a mai-marilor noștri deja condamnați observă imediat că postul, funcția au constituit adevărată mină de aur pentru ei, iar mita, zeciuiala (înmulțită uneori la 20-30-40%), valizele cu bani nu le-au împărțit cu funcția, ci le-au luat în nume personal, căci personal au beneficiat de ei.
Ca urmare, în fața judecătorului nu se află ministrul, nici senatorul, nici primarul Cutare, ci un cetățean oarecare bănuit că a săvârșit o infracțiune. Ideea cu dosarele și procesele politice este o manipulare ordinară pentru a justifica intervenția Legislativului în corpul de legi și scăparea corupților.

Petru Tomegea

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: