PSD face legea

Din 2012 încoace, PSD a făcut legea așa cum într-un cartier al Iașilor clanul Cordunenilor a impus locuitorilor regulile lor de conviețuire sau cum alte clanuri și-au impus supremația în Craiova și Timișoara, în cartierele mărginașe ale Capitalei… A făcut legea și înainte când se numea FSN, PDSR. Ca să-și poată impune voința, s-a aliat cu diverse formațiuni special pregătite pentru aceasta: PUNR, PRM, PUR, PC, UNPR, ALDE… Iar modul în care a înțeles PSD să facă legea a ieșit la iveală din Noul Cod Fiscal și nu numai.
Veți spune că exagerez: în fond, Parlamentul este cel ce decide cum se face legea, nu un partid, iar adevărul acesta este. Numai că, e.g., Codul Fiscal a trecut prin filtrul aleșilor la 8 sept. 2015, așa cum a dorit propunătorul, Guvernul PSD condus de Victor Ponta, iar deputații și senatorii n-au sesizat sau au închis ochii la o „șopârlă” care permite rechinilor imobiliari și altor bișnițari să scape de plata impozitelor la bugetul statului trecându-și afacerea pe veterani. Și nu e singura șopârlă. Ceea ce înseamnă că de la cel mai înalt nivel corupția a fost planificată, controlată și legitimată.
Aceasta este adevărata cauză a mâniei lui Liviu Dragnea împotriva „nenorociților” de tehnocrați în frunte cu „obraznicul” Dacian Cioloș, cei ce n-au mai putut răbda atâtea făcături ale guvernului alungat după omorul de la Colectiv și au început să le facă publice. În consecință, mânia lui Dragnea s-a asociat cu furia lui Călin Popescu-Tăriceanu împotriva dictaturii și a poliției politice iohanniste ca să pună de o moțiune de cenzură pe 5 septembrie.
Moțiune care trebuia să genereze, cică, un guvern interimar, ca și cum, pe lângă atâtea sabotaje marca PSD, Guvernului Cioloș nu i-ar fi fost deja restricționat, înainte de vacanța parlamentară, dreptul de a emite ordonanțe de urgență, de a interveni în chestiuni vitale pentru România. Restricția s-a făcut din pricină că „unul sau mai mulţi încearcă să folosească instituţiile statului”…, zice președintele social democraților. (După o săptămână, s-au speriat, nu de efectele mizerabile ale moțiunii, ci de revolta bloggerilor și a trollilor de pe rețelele sociale care amenințau cu scoaterea oamenilor în stradă și Dragnea a renunțat. N.a.)
Numai că atunci când liderul PSD îi identifică pe profitori apare hiba: profitorii nu erau tehnocrații, ci mafia imobiliară care și-a trecut parte din afaceri pe numele veteranilor de război și al urmașilor acestora pentru a eluda legea impozitelor și nu este singurul caz când corupților li se deschide poarta. Oare cine vor fi fiind rechinii imobiliari că nu a mai putut Victor Ponta de grija lor?
Dar să spunem că scăparea din Noul Cod nu a fost cu intenție… Cum vă sună trecerea cu atâta ușurință a legilor valabile pentru 20 de milioane de cetățeni? Nu miroase a incompetență, delăsare, rea voință? Fiindcă totuși aproape 600 de membri ai Legislativului nu au fost în stare să găsească eroarea sau, Doamne ferește! șopârla înadins strecurată? Ei, bine, asta mă înspăimântă și mă face să înțeleg de ce corupția a prins rădăcini atât de adânci în România.
Priviți cu atenție și alte legi care au generat asemenea dispute: legile proprietății asupra terenurilor și a clădirilor, a restituirii acestora către foștii proprietari, legile privatizărilor, ale organizării serviciilor de sănătate (medicamentele și dezinfectanții!), ale falimentului personal, inclusiv Legea Poliției, dar și multe altele ca să vedeți că numărul actelor legislative cu „schepsis” nu este deloc neglijabil.
Nu e vorba numai de finanțe, impozite, ci și de democrație, de libertăți și drepturi constituționale: la o repede privire asupra legilor electorale, PSD și majoritatea actuală și-au creat avantaje nepermise într-o societate echitabilă, iar o astfel de făcătură, descoperită la timp, l-a făcut pe Victor Ponta să piardă alegerile prezidențiale.
Credeți că actuala majoritate s-a lecuit? Nici vorbă: a croit Legea votului prin corespondență după aceleași principii ca atunci, așa că restricționarea dreptului la vot a Diasporei a rămas literă de lege. Numai că, descoperind cum funcționează democrația în Occident, românii plecați afară nu vor și pace să voteze PSD și nu cred că i-a influențat „binomul” DNA + SRI. Firește că tehnocrații sunt nevoiți să intervină printr-o ordonanță de urgență spre a curma abuzul.
Petru Tomegea

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat asta: