Cu traista de minciuni la urna de vot

Au mai fost alegeri în România, dar parcă niciodată n-au apărut atâtea minciuni în spațiul public, de la programe electorale gogonate, la minciuni și dezinformări răspândite prin rețelele de socializare ori spuse în direct la televizor și în presă. Lansatorii lor sunt în stare de orice, chiar să jure că e adevărul curat, iar alegătorii asistă pasivi la un spectacol mai ipocrit ca oricând. Mincinoșii sunt cam aceiași de la alegerile prezidențiale din 2014. Unele minciuni și manipulări răzbat ca prin farmec tocmai la televiziuni și ziare, de altfel prestigioase, de pe mapamond. Nu știu cine ne va mai spăla mizeria și rușinea.
Nu voi încerca să le demontez. Ele au fost demontate demult, dar patima, pofta cu care sunt reluate dau de gândit. Singura explicație este că mizează din nou (a câta oară?) pe credulitatea unui electorat needucat sau foarte puțin școlit. Iar bazinul electoral cu astfel de votanți se știe cui aparține. Este același electorat care până deunăzi s-a lăsat momit cu bere și mici, cu petul de ulei și punga de zahăr, cu găleți, tricouri și pufoaice de diferite culori.
Dacă ani întregi s-a râs, s-au făcut glume cu „Nu ne vindem țara!”, ei, bine, este reluat sloganul proletar, dar îi punem și nume: „Cioloș vinde țara pe bucăți!”, iar tehnocrații ne vând străinilor pământul, petrolul, pădurile, aurul și ce mai este. Căci și președinte, Klaus Iohannis – neamț, și prim-ministrul, Dacian Cioloș, Julien, așadar francez sau ungur, și tehnocrații sunt străini de neam și țară. Pe noi ne vor colonie, ne vor plecați din țară ca să fie numai ei stăpâni.
Răul cică nu ni l-au adus cei ce ne-au păcălit cu votul, ci miliardarul Soros și oculta mondială, capitalul străin care ucide tot ce e românesc, multinaționalele, șefii UE, Germania Angelei Merkel care-și impun voința și comandă la noi acasă. Ei l-au dat jos pe Victor Ponta, nu zecile de mii de protestatari după omorul de la „Colectiv”. Și-așa cică focul a fost pus de servicii secrete ca să aibă Iohannis motiv să-l demită pentru a-i aduce în loc pe nemții și străinii lui, tehnocrați incompetenți(?), neînstare de nimic bun.
Căci neamțul nu-i iubește pe români și-și înlătură concurenții, inamicii, dușmanii lovindu-i cu dosarele DNA, cu stenogramele SRI, SIE și a altor servicii secrete, toate menite să-i discrediteze, să le distrugă imaginea, să nu cumva să candideze împotriva lui la următoarele alegeri. E clar, asta se numește poliție politică, mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu. În demersul lor, se sprijină pe găselnițe lexicale pe post de sperietoare: ticăloși, slugi, Julien, cucuvea mov…
Și președinte, și premier, și tehnocrați primesc zilnic în cap hârdaie de lături, iar asupra lor e dirijat oprobriul public: sunt antiunioniști. Aceasta a fost adevărata țintă a manifestației tinerilor unioniști de zilele trecute. Cât de slabi de înger ne cred când manifestează pentru idealul sfânt al unirii cu Moldova și cer intervenția statului român? Nu-mi dau seama bine ce fel de intervenție a guvernului și a parlamentului în condițiile în care moldovenii de peste Prut se țin mai degrabă de neamurile pravoslavnice, vorba lui Snegur. Iată-l la lucru pe Traian Băsescu: „Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi?” Julien fiind bineînțeles Dacian Julien Cioloș.
Pe deasupra, sunt străini și de credința strămoșească. Iată, președintele face apel la toleranță, căci calea „fanatismului religios” e „greșită”. Atât i-a trebuit: acuzat că nu e bun creștin, arhanghelul Becali a decis: „Du-te la minoritatea ta! Cei ca tine oricum nu se mântuiesc!”
Nenorocirea însă e alta: țara se pregătește de alegeri, iar politicienii de mai sus refuză pur și simplu să se gândească la buna guvernare. Să caute cele mai bune soluții pentru eradicarea sărăciei, pentru dezvoltare economică și creștere a nivelului investițional, pentru scoaterea școlii din starea actuală de lasă-mă-să-te-las, pentru îmbunătățirea condițiilor din spitale și dispensare…
Ocupați cu minciunile, nu mai au timp să ne spună ce vor să facă după alegeri cu România.

Petru Tomegea

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: