Catastrofa iminentă și intervenția zânei bune

Că politica românească e una tare vioaie, plină de surprize și șmecherii, nu se mai îndoiește nimeni. Că politica asta se satisface doar pe sine însăși, lăsând poporul să aștepte cu ochii în soare rezolvarea necazurilor sale, am constatat cu toții pe pielea noastră. De demonstrat.
Strategia enunțată în titlu nu este o găselniță recentă, ea fiind folosită cu asupra de măsură încă de la eliberarea, cică, de sub jugul bolșevic. E un fel de ridicare a mingii la fileu unui personaj care vrea neapărat să ne arate că nu poate dormi noaptea de grijă și dragoste de țară, de poporul oropsit. Câteva exemple vor fi edificatoare: ungurii, eternul pericol la adresa integrității noastre teritoriale, vor să ne ia Ardealul încă din 1990, iar regele și burghezo-moșierimea s-au întors ca să-și ia înapoi moșiile, fabricile și uzinele, dar a intervenit cu succes președintele nostru drag cu zicerea sa eroică „Nu ne vindem țara!”, căci „Iliescu apare/ Soarele răsare”.
După care am trăit dintr-o catastrofă în alta: liberalii și țărăniștii, „trădătorii de neam și țară”, „vânduți intereselor capitalului și imperialiștilor”, cei ce „n-au mâncat salam cu soia” au vrut restitutio in integrum, adică să ne ia totul, ca să ne țină robi pe pământul străbun, să ne exploateze în vecii-vecilor, să ne pună botniță ca să nu ne înfruptăm din strugurii moșierului, când ne mână el cu biciul la cules via, dar ne-au salvat FSN și oamenii de bună credință ai aceluiași Ion Iliescu, „bunicuța”, „tătucul” nostru, și la alegerile din 1990, și la cele din 1992. În schimb, dușmanii de țară și de neam au câștigat la urne în 1996, în frunte cu Țapul (Emil Constantinescu). Vai de biata țară… Era vremea când Occidentul se uita la noi ca la urs.
Sărim două decenii și ne apropiem de zilele noastre. Imediat după alegerile din decembrie 2016, se și anunță catastrofa: Iohannis și Binomul vor să fure votul PSD, să nu ajungă câștigătorii alegerilor la Putere. Noroc cu viteazul Liviu Dragnea care a rămas de partea poporului și nu a cedat. Pierde el războiul într-o primă fază, cu Sevil Shhaideh, prim-ministru, dar revine în forță și câștigă cu Sorin Grindeanu. Ca să descoperim mai târziu că, în fapt, nu avea nimeni ce să facă cu votul lor, căci biata Opoziție nu era nici măcar în stare nu să fure, dar măcar să țină de „șase”.
Nici bine nu s-a terminat cu furtul votului, că Iohannis, Binomul, Soros și multinaționalele au scos 600 000 de demonstranți în fața Palatului Victoria cu „lanterna mobilelor consumând inutil abonamentul telefonic” numai și numai ca să nu lase PSD să guverneze așa cum l-au mandatat „românii”.
Dar nu le-a „ieșit”. A sărit ca un leu-paraleu salvatorul Dragnea și s-a răstit scurt la OUG 13, că altfel dușmanii dădeau foc la țară cu banii lui Soros, 100 € pe cap de protestatar și 30 € de copil și câine. Iar în a șaptea zi Salvatorul s-a odihnit la pescuit pește oceanic de peste 100 kg bucata și 24 ani.
Din păcate, catastrofele anunțate sunt tot mai mici, vezi bine, nici catastrofele nu mai sunt ce erau odată: prin legea impozitului pe gospodărie vor crește dările noastre la stat. „Ba nu, ba nu, ba nu”, din contra, vor scădea…, vine dl Dragnea să ne liniștească, ministrul de finanțe nepricepându-se. Iar catastrofa naște deja o mulțime de paradoxuri: deși vom plăti mai puțin, statul va aduna mai mulți bani! Cu toate că trebuie să remunereze în plus o armată de 35 000 de consultanți financiari (a se citi activiști PSD!). Ba au schimbat și legea finanțării partidelor politice ca să nu mai facă DNA dosare pentru finanțarea ilegală a campaniilor electorale.
Da. Poate vor crește impozitele și taxele, zice Gabriela Firea, primăreasa Capitalei, dar la București nu vor crește. Din contra, vor scădea. Are EA grijă. Așa cum a avut grijă și de căldura de Paști, cu căruțe pline de ouă megalitice, dar la care erau înhămați iepuroi cât elefanții și cocoși cât berbecii, însă fără punguța cu doi bani.
La fel și cu balena albastră, și ea oceanică, până a încălecat-o viteaza primăreasă. De atunci a și dispărut din peisaj. Balena. În schimb, „salvatorii de neam și țară” au de lucru cu alte și alte catastrofe!

Petru Tomegea

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.