Am ajuns o țară de proști și de hoți

Am ajuns o țară de proști și de hoți

Când deschizi televizorul sau ziarele de pe Internet nu se poate să nu dai de „analiști“, jurnaliști și comentatori, politicieni și moderatori aroganți care nu-i mai scot pe „români“ din proști, hoți, corupți, puturoși, neica Nimeni, țară de asistați social cu crâșmele ticsite, „cea mai țară proastă“, zic maneliștii, ba chiar e „țară de rahat“, zic jmecherii. Toți acești „mari patrioți“ își doresc „o țară ca afară“. 

E plin spațiul public de crize care ne vor pune la pământ. Războiul din Ucraina, inflația, foametea și frigul ne vor ucide, iar guvernanții distrug cu bună știință țara, economia, agricultura și ne transformă în sclavii Uniunii Europene și NATO. Prezicătorii dezastrelor și cârtitorii fuduli sunt idioții utili care împrăștie  spaime și îngroziri venite pe filierele trollilor și influencerilor lui Vladimir Putin, toate menite să producă destabilizare, dezamăgire, nemulțumiri, să ne slăbească unitatea, coeziunea națională și europeană. Un război mizerabil și ignobil dus pe din dos de ruși de care aroganții de mai sus nu-și dau seama.

Nu știu care dintre aroganți a studiat în amănunt starea intelectuală a poporului român și a ajuns la concluzia că suntem o nație de handicapați mintal și sunt absolut sigur că fac pe deștepții nației și habar n-au despre ce vorbesc. Este știut faptul că aproape 5 milioane de conaționali se bucură de apreciere în Occidentul civilizat, din Norvegia până în SUA și Canada, că în jur de 40% din managerii firmelor occidentale provin din România. În Silicon Valley limba română aproape a devenit limbă oficială, iar zeci de mii de tineri români studiază în cele mai prestigioase universități unde foarte mulți profesori vin de pe meleagurile noastre. De asemenea, o mulțime de români ocupă posturi înalte în administrațiile Apusului, inclusiv ca primari și miniștri. Da, avem și analfabeți, dar nu ei sunt reprezentativi și apoi, la sapă și lopată, nu e nicio deosebire între un doctor docent și un neștiutor de carte. Am văzut analfabeți și în Anglia, și în Franța, unde nu-și iau nasul la purtare, dar foarte rar apar „semnale asurzitoare“ în mass-media. Nu mai bine i-am privi cu îngăduință și le-am da o mână de ajutor și curaj să se apuce de carte? Că nu e român întreg să nu știe literele.

E adevărat că avem un număr mare de analfabeți funcționali, adică știu să citească, dar nu înțeleg tot ce citesc, însă asta nu înseamnă că sunt „reduși mintal“, ci că e o lacună a sistemului nostru de educație, axat mai degrabă pe vârfuri, pe olimpici, decât pe deprinderi și practici pentru majoritatea școlarilor. Poate se va găsi o soluție acum, nu peste un deceniu, iar soluția nu are nevoie neapărat de un alt Spiru Haret, ci de muncă mai eficientă a elevilor, a educatorilor și mai multă implicare a părinților. 

Despre hoție, situația e și mai jenant-mizerabilă, mirosind de departe a făcătură ticăloasă. Iată cifrele oficiale: „România are aproximativ 20.000 de deţinuţi. Este printre ţările aflate la mijlocul clasamentului, cu 106,5 deţinuţi la suta de mii de locuitori.“ Numai că nu toți deținuții noștri au fost condamnați pentru hoție, ci și pentru alte delicte, iar de aici până a susține că 20 000 000 de români sunt toți hoți manipularea pute a mizerie umană și incontinență verbală. Și cu toate acestea, iureșul batjocurii continuă, ținta fiind Guvernul, Președinția, Parlamentul „vai de mama lor“. În loc de democrație n-ar fi mai bună o „sfântă de dictatură“?

Denigrarea milioanelor de români muncitori a devenit un loc comun: armata e vraiște, economia românească e la pământ, agricultura e în moarte clinică și vom muri de foame, spitalele omoară oameni, școala scoate numai handicapați, autostrăzi nu avem… Iar corul bocitoarelor de serviciu jubilează pe note și mai înalte: un nou virus mortal amenință omenirea, cutremurul mare bate la ușă, războiul nuclear nu mai poate fi evitat…

Citesc regulat presa străină și observ că batjocura la adresa propriului popor lipsește cu desăvârșire. Clasa lor politică, fie de la Putere, fie din Opoziție apără cu sfințenie și strășnicie imaginea țării lor, în timp ce aroganții noștri îi fac pe toți românii proști, uitând că și ei sunt români.

Petru Tomegea

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.